dimarts, 11 de novembre del 2008

Què necessitem...? (V) Magatzem de blocs d'instruccions

Aquest espai conté les instruccions que li podem donar als objectes per tal de confeccionar els programes, estan ordenades per temes i colors per tal de fer més fàcil la seva localització.

Les instruccions tenen forma de blocs de construcció que encaixen automàticament els uns amb els altres, els blocs s'arrosseguen a l'àrea de programes/vestits/sons i s'encaixen segons el que vulguem que faci l'objecte, però hi ha uns blocs que són el que podríem dir introductoris a la consecució de qualsevol acció, doncs els projectes d'Scratch normalment estan composats per varis objectes que poden tenir diferents programes i per tant s'ha de saber per quin programa s'iniciarà l'acció. Aquests blocs es troben dins els de Control i els podem diferenciar dels altres perquè la seva part superior és arrodonida i no podem encaixar res per damunt.

Tot comença quan l'usuari toca la bandereta verda de l'àrea d'execució, llavors tots els programes que tinguin el bloc amb la bandera verda s'iniciaren a la vegada, altres programes poden estar dormits a l'espera de què es premi l'objecte o es premi una tecla del teclat o que es rebi un missatge d'un altre programa per tal d'iniciar-se l'execució. Aquesta darrera opció és la forma amb la que els programes s'avisen entre ells de què ha passat alguna cosa, és a dir s'envien missatges.

Com es pot veure hi ha molts blocs diferents dins de cada tema, aniré mostrant-los mica en mica al llarg d'aquest petit tutorial.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada